Houten trappen en deuren

Maatwerk in eigen atelier

Door - admin

Vintage interieur tip: houten lamellen

Een vintage interieur is helemaal in op dit moment. Natuurlijk verandert er continu wat vintage is en wat niet. Wat ooit modern was, kan zomaar na verloop van tijd vintage worden. Dat houdt ook spannend om voor vintage te kiezen. Op diverse fronten kun je een vintage sfeer doen ontstaan binnen je interieur. Zo kun je prima houten lamellen toepassen als raamdecoratie binnen je interieur. Op meerdere manieren kunnen houten lamellen bijdragen aan de vintage uitstraling van je interieur. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit meerdere soorten hout, maar er kan ook gevarieerd worden met de kleur om zo het vintage effect binnen je interieur te versterken. We vertellen je er hieronder meer over.

Het voordeel van hout als materiaal

Lamellen kunnen tegenwoordig van uiteenlopende materialen gemaakt worden. Binnen moderne interieurs zien we vaak dat mensen kiezen voor kunststof of aluminium lamellen. We zullen zeker niet ontkennen dat lamellen gemaakt van deze materialen er goed uit kunnen zien, maar tegelijkertijd zijn dit niet passende opties als je een vintage interieur wilt doen ontstaan. Daar zijn deze materialen simpelweg te modern voor. Hout is daarentegen een tijdloos materiaal. Het kan ingepast worden binnen zowel klassieke als moderne interieurs, en ook voor vintage interieurs is hout meer dan geschikt. Doordat je zelf kunt bepalen welke houtsoort je kiest bij aanbieders zoals Inhuisplaza.be, heb je zelf invloed op de uitstraling van je vintage interieur.

Welke houtsoort voor een vintage interieur?

Vintage is een breed begrip en daardoor zijn er verschillende soorten hout die je kunt kiezen voor je houten lamellen die alsnog passen binnen een vintage interieur. Hou je van wat meer authentiek vintage, met robuust hout waarbij de houtnerf overduidelijk aanwezig is, dan is abachi een goede keuze als soort hout voor jouw lamellen. Abachi wordt vaak toegepast binnen een industrieel interieur, maar ook binnen een vintage interieur is deze houtsoort toepasselijk. Abachi lamellen zijn wat breder qua formaat. 

Een andere populaire houtsoort voor lamellen is bamboe. Waar abachi stevig en robuust is, is bamboe juist lichter en dunner. Door de lichte kleur ontstaat er een retro kleurgebruik die je prima kunt combineren met andere elementen binnen je interieur. Daarnaast is basswood een prima optie. Ook deze soort hout levert je dunne lamellen op in vergelijking met abachi als houtsoort. Basswood wordt mooi afgewerkt en kan in uiteenlopende kleuren geleverd worden. Ook hierbij kun je dus gemakkelijk kiezen voor een retro kleur die perfect aansluit op de rest van je vintage interieur.