Houten trappen en deuren

Maatwerk in eigen atelier

Een huis is al lang niet meer enkel een thuis, maar ook een plaats om in sfeer familie, vrienden en kennissen te ontvangen. Redenen te over dus om ervoor te zorgen dat de kamers niet alleen sfeer- maar ook stijlvol zijn, zodat men iedereen vol trots van het interieur kan laten genieten. De keuze van de juiste trap kan zeker helpen dit doel te bereiken. Architecten zien dit reeds geruime tijd in en maken handig gebruik van de trap als onderdeel van de woninginrichting. Natuurlijk kan u uw trap wegwerken, zodat deze zo weinig mogelijk in het oog springt, maar heeft u reeds overwogen deze echt een prominente plaats in uw woning te geven? Zeker wanneer u opteert voor de natuurlijke warmte van een houten trap, is de meerwaarde voor de sfeer en beleving van uw interieur niet te onderschatten.

Houten trap op maat

Landelijke invloeden en het gebruik van hout en steen zijn sleutelwoorden om een cottage stijl interieur te omschrijven. Deze populaire interieur stijl dankt zijn naam aan de Engelse boerderijen uit de 18e eeuw, waar veel gebruik gemaakt werd van houten plafonds met balken en robuuste meubelen. Dezer dagen is het cottage stijl interieur nog steeds erg geliefd en creƫert het rust en eenvoud binnenshuis. Om uw interieur in zijn geheel af te maken is een trap in cottage stijl de ultieme must. Trappen Smet verzorgt deze cottage trappen voor u tot in de puntjes, zodat u naast uw prachtige woonkamer, keuken en verdere leefruimtes ook van een mooie cottage trap kunt genieten.

Smeedwerk trappen

U kent het wel: de rijkelijk versierde trappen in landhuizen, jaren ’30 woningen en winkelpanden, gemaakt van prachtig smeedijzer in krullen, spijlen en andere vormen. Bijvoorbeeld een smeedijzeren leuning of een smeedwerk balustrade. Het geeft de trap een bepaalde uitstraling waar velen van houden. Trappen Smet verzorgt smeedwerk balustrades en leuningen, en geheel op maat en volgens afspraak ontwerpen, produceren en plaatsen wij het smeedwerk graag voor u.

Gepersonaliseerde maatwerk trap

Trappen Smet werkt al jaren nauw samen met particulieren, schrijnwerkers en projectontwikkelaars. Een nieuwe klassieke trap is voor ons telkens weer een uitdaging die we graag aangaan. Het vinden van de juiste harmonie tussen uw pand, de positie van de trapopgang, het model van de treden, boom en leuning en het basismateriaal van de trap is uw wens en onze taak. Dankzij de gedegen opleidingen die de medewerkers van Trappen Smet genieten op het gebied van architectuur, bouwkunde en vakmanschap en materiaalbewerking weet u zeker dat de klassieke trappen van ons ook echte klassiekers zijn.