Houten trappen en deuren

Maatwerk in eigen atelier

Door - admin

Uw huis verfraaien met houten trappen, met balustrades in hout

Een trapleuning is niet alleen een veiligheidsvoorziening. De leuningen, balusters en balustrades van een trap kunnen een echt designstatement maken en een gevoel van stijl geven aan een ruimte. Wat uw interieur ook is – hedendaags, traditioneel of ultramodern – er bestaat een geschikte trap voor. Dat is wat wij doen als Trappenbouw experts!

Een trapleuning van heldere glaspanelen, omlijnd en gemonteerd in een eenvoudig metalen frame, is minimalistisch chic. Maar het houdt ook een kleine ruimte, die donker en druk zou kunnen aanvoelen, licht en luchtig. In dit voorbeeld zou, zonder de transparante panelen, de subtiele verlichting onder de trap verloren gaan voor de bewoners van de kamer. Iedereen wil in een comfortabel huis zijn waar je kunt ontspannen en genieten van betFIRST games of Netflix-films kijken.

Als u op zoek bent naar een geweldige en milieuvriendelijke manier om uw huis te verbouwen of uw trap ontwerp te verbeteren dan moet je zeker kijken naar glazen balustrades.

De voordelen van glazen balustrades

Deze glazen leuningen zijn perfect voor gebruik in trapontwerpen, omdat het uw trap voorziet van tal van geweldige voordelen, zoals de volgende.

 • Meer verlichting

Donkere trappen zijn gevaarlijk omdat het veel gemakkelijker is om uw houvast te verliezen als u de treden niet goed kunt zien. Glazen balustrades laten het natuurlijke licht door de leuningen stromen en uw treden bereiken zonder schaduwen te werpen. Uw trap wordt op natuurlijke wijze lichter, waardoor u minder kunstlicht nodig hebt.

 • Verhoogt de veiligheid van uw trap

Glazen balustrades zijn gemaakt van dik gehard glas dat niet kan versplinteren of breken. Dit soort balustrades zal zeker voorkomen dat u, huisdieren en kleine kinderen van de rand van uw trap vallen. Meer natuurlijk licht vermindert ook de kans dat u van de trap valt, omdat u elke trede duidelijk kunt zien.

 • Onbelemmerd uitzicht

Bij S&A Stairs investeren we heel wat tijd in de ontwikkeling van trappen die er schitterend uitzien en met glazen balustrades kunt u zich vergapen aan het mooie design, de kleuren en de texturen van uw traptreden zonder dat iets uw zicht belemmert.

 • Verbetert de stijl

Glas creëert van nature een moderne en toch luxueuze vibe. Dit soort balustrades zal de stijl van uw trap zeker drastisch verbeteren.

 • Gemakkelijk in onderhoud

Deze balustrades zijn vrij gemakkelijk en betaalbaar te onderhouden aangezien u ze enkel hoeft schoon te houden om ze steeds in goede staat te houden.

 • Milieuvriendelijk

Glas is milieuvriendelijk en volkomen veilig in uw huis en voor het milieu.

 • Rustiek

In deze trapleuning gaan ruwhouten balken op in de andere architecturale elementen van deze rustieke woning. Het ontwerp brengt de natuurlijke schoonheid van het buitenleven naar binnen en maakt een grote visuele impact.

 • Rondingen van hout

De sierlijke rondingen van deze wenteltrap worden nog dramatischer door een ruwhouten leuning die de boog volledig volgt. De kronkelende structuur, die volledig uit hetzelfde hout is vervaardigd, is eenvoudig, mooi en geraffineerd – het hoogtepunt van de kamer.

 • Metalen trapleuning

Waterstraalgeslepen staal is het hedendaagse antwoord op de grillige versieringen van voorbije architectuur. Geïnspireerd door een barok voorbeeld, werd deze schoonheid gecreëerd door het digitaliseren van in elkaar gevlochten boomtakken voor een hedendaagse interpretatie van natuurlijk design. Wie zou niet over deze treden willen lopen?

 • Houten lambrisering ideeën

Deze Craftsman-stijl rail bevat tweekleurige houten panelen met geometrische uitsparingen. De houttinten vormen een aanvulling op de lambrisering van de muren in de entree, en de uitsparingen vormen een echo van het patroon op het glas-in-lood.

 • Messing trapleuning

De gouden tinten van deze messing trapleuning vangen het licht op en fleuren de ruimte op. Een sterk geometrisch patroon weerspiegelt het detail op het plafond en brengt het thema samen in een opvallende look.