Houten trappen en deuren

Maatwerk in eigen atelier

Door - admin

De ins en outs van trapliften

Wanneer je ouder wordt, wordt het steeds lastiger om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen zonder aanpassingen te maken aan je huidige woning. Zo is het bijvoorbeeld raadzaam om te investeren in beugels met een ondersteunende werking tijdens het toiletteren en kan het helpen om je te verdiepen in de wereld van trapliften. Trapliften zijn namelijk niet universeel, waardoor er heel wat komt kijken bij de zoektocht naar de ideale traplift. Er bestaat bijvoorbeeld de mogelijkheid om een traplift gloednieuw aan te schaffen, maar je kan er ook voor kiezen om een traplift te huren. Daarbij komt dat trapliften tweedehands aangeschaft kunnen worden of dat er een vergoeding gevraagd kan worden aan de gemeente. Hoe dit allemaal zit? Dát lees je in dit artikel!

Koop of huur jij je traplift?

Een traplift is vaak een investering in de toekomst, waardoor de meeste mensen ervoor kiezen om een traplift gloednieuw aan te schaffen. Desondanks ervaren sommige mensen slechts mobiliteitsproblemen op de korte termijn, waardoor het interessant wordt om je te verdiepen in een traplift huren. Wanneer de traplift echter langer dan twee jaar in gebruik genomen wordt, kan dit een duur grapje worden.

Tweedehands of spiksplinternieuw?

Zoals net al duidelijk werd, worden trapliften lang niet altijd jaren lang gebruikt. De meeste trapliften vertonen om die reden ook weinig gebruikssporen en komen daardoor zeker in aanmerking voor een tweede leven bij een andere eigenaar. Bovendien zijn tweedehands trapliften geregeld lager in prijs, wat de keuze voor een tweedehands boven een nieuwe traplift zeer aantrekkelijk maakt.

Een vergoeding vragen voor de traplift

Kan jij je erg moeilijk verplaatsen zonder traplift, maar heb je niet genoeg geld om deze aan te schaffen? Mogelijk kom je dan in aanmerking voor een WMO-traplift. Benieuwd hoe de vork in de steel steekt? Neem dan een kijkje op Trapliftenvergelijken.nl!